Presentatie Stichting 2016

Presentatie Stichting 2016

 

De stichting Woonwerkplaats Piet Roovershuis zoekt nieuwe bewoners voor de verdere ontwikkeling van de Woon-werkplaats Piet Roovers. 

De stichting Woonwerkplaats Piet Roovershuis ondersteunt sinds 2019 oudere Rotterdamse kunstenaars (55+) uit diverse culturele disciplines bij het huren van een appartement (ca 65 m2) in het seniorencomplex Jan van der Ploeg (Hooglandstraat, Oude Noorden) met mogelijkheden ook in de toekomst te kunnen blijven werken. Het complex heeft een binnentuin en een recreatieruimte die gebruikt worden (behalve in deze coronatijd) voor voorstellingen, concerten en evenementen.

Vanaf het najaar zijn er ook ateliers (20m2) te huur. Dan verwachten we ook te kunnen starten met het buurtatelier, waarin de 3 in het complex wonende kunstenaars (en evt. anderen) workshops geven.

Omdat we verwachten dat er binnenkort weer een paar appartementen  beschikbaar komen zoeken we nieuwe bewoners. Kandidaten worden geacht

  • professioneel kunstenaar te zijn,
  • minimaal 55+,
  • ingeschreven bij Woonnet Rijnmond  en
  • bereid om samen met onze stichting de Woon-werkplaats Piet Roovers verder vorm te geven, bv. door te participeren in de activiteiten van de stichting en/of in het buurtatelier in het Jan van der Ploeghuis om workshops, cursussen, e.d. te verzorgen.

Heeft u belangstelling voor een appartement in het complex Hooglandstraat 69 (Jan van der Ploeghuis)? Meldt u dan aan bij onze stichting via info@pietroovershuis.nl onder vermelding van naam, adres, emailadres, telefoonnummer, professie en motivatie. Het stichtingsbestuur draagt kandidaten voor bij Woonbron, die de verdere procedure verzorgt.